11.03.2011

Nasıl Yani



telaşa kapılma hemen, oldu işte, sen yazdın, senin kaleminden çıktı o kelimeler... ama bir düşün, sen mi yazdın. ne fark eder deme. oku, ne demek istemişsin, bir daha oku, yüksek sesle, bağırmana gerek yok. bağırma hatta. sadece oku. anla. ne demek istemişsin. ne demek istenmiş sana. yazmak biraz da okumak için değil mi? okumak ve kendini bir kere de kelimelerinden tanımak. sevmedin mi kendini. içindekini. senden kopup geleni. yitip gidinceye kadar yaz. kolun kopuncaya kadar... parmağını oynatamayacak hale gelinceye kadar yaz. 

sonra bi' dur. durul. kar erirken nasıl damlar değil mi? nasıl da kalır bir kuytuda ve katılaşır o pamuksu görüntüsü. acılar da böyledir. sen eridi gitti sanırsın. sonra bir kuytuda karşına çıkan o beyazlığa şaşırır, tam yanından geçip gidecekken,  dayanamaz, ayak ucunla yoklarsın. erir bir parça(n) daha. erirken bulaşır çıplak ayaklarına. ayakların üşür. ellerine ulaşır soğuğu. ellerin üşür ama sen gene de yürürsün. yoluna devam eder, gidersin. o üşüme yüreğine insin istemezsin. ama insansın işte, yenik düşersin, yüreğini de üşütürsün. sobayı hatırlamaz, odunu hatırlamaz, nefesi görmezden gelirsin. kendi nefesini. üşümeye odaklanırsın, al işte sana, eşikte oyalanmak için bir neden daha: üşüyen yürek.

sen, olur da bir gün yolun oradan geçerse, yine, işte o zaman fark bile etmezsin, nerede kalmıştı bir parça kar, nasıl da dönüşmüştü kristalleşmiş bir yoğunluğa diye düşünmezsin. aklına bile gelmez. unutmak değildir bu. hatırlamayacak kadar karışmıştır toprağa yağan karların. nem olup havaya, yağmur olup ağaca... bir döngüdür hayat. senden Ona, Ondan sana. sen gelenin de gidenin de keyfine bak. yaslan arkana ve iyi ki de. iyi ki farkındayım. olanın bitenin, gelenin gidenin... ya da bırak içinin güneşini, eritsin ne varsa. bir odun daha at ya da sobaya. kendi nefesinden körük yap kendine. sönmeyen bir ateş bu. hem Ona varmak için ölmek mi gerek!  sadece beni öldürmek gerek. yaradılışında ben olan bir kadın için en zorunu sana verdi diye kızma. sana güvendi. yapabileceğine inandı. sen de Ona güven. sadece Ona. bırak kendini. ne okudun geçenlerde:

Sadece doğru zamanda doğru yerde olmak ya da doğru şeyi doğru zamanda yapmak gibi bir şans vardır. İkisi de insanın başına sadece, kalbini hırstan ve planlardan arındırdığın, yaşadığın ana kendini bıraktığın zaman gelir...
dene!




kn: burada olduğun için teşekkür ederim.

New Morning

.

10 yorum:

silencio dedi ki...

ne güzel olmuş, sabah sobada bir odun ateşi sıcaklığı gibi, gerçek ve içten yazı.

y. dedi ki...

biliyor musun, az önce yüzüne kartopu yemiş birinin saçlarının arasında damlalar varken bunu okuması... normal değilim ben, yada tam tersi çok normalim kurutmadım saçlarımı ve montumu trabzana astım. istanbul bu sabah güneşli,rüzgardan eser yok. öğrendim ki ağladığımız gecelerden sonra fırtına duruluyor ve hafifliyormuş dünya.

yine de ah tercihlerimiz, hani şarkıdaki gibi resmen, hep küçük şeyler, belki de küçücük şeyler, bu sabahın şarkısı bu olsun, umutlu anlarımız için.

sevgiyle.

Uma dedi ki...

:)

NANİ dedi ki...

Sevgili Kazara Yazar,
O'na bırakıversek koşulsuz kendimizi..Bizden işleyen bir tek O olucak..
Ama hırs, öfke, nefret ,öç duyguları hala üstünde olana ne kadar yaklaşabilir ki O GÜZEL?

Şarkı da, yazın da çok güzeldi.
Yüreğine sağlık,
Aşkla kalasın..

Karşı Blog dedi ki...

İki gün kadar önce, gün bahardandı...
Dün, gün sonbahardan...
Bugün, hem kış hem yaz...
Dolmuşa bindim, üç kilometre kadar öteden. Bindiğimde deli gibi yağıyordu kar içime kadar. İndiğimde, güneş ve her yer sırılsıklam...
Ağaçların altında yürümek çok ilginçti. Ağaçların altında yürürken, aniden çıkan sıcak güneş dallardaki karları erittiğinden sanki sağnak yağmur yağıyor gibi oluyordu. Ama ağacın altından çekilince hiçbir şey yoktu. Tıpkı bir bulutu arabayla takip eder gibi hissettim kendimi. Yağmur yağdıran bulutu arabayla gittiği yöne doğru takip eder gibi...
Senin yazdıklarını okudum. Aklıma bu geldi... Neden mi? Ben bile bilmesem de vardır elbet bir nedeni...

novella / विश्व dedi ki...

silencio... hisseden yüreğe diyeyim sadece ve teşekkür ederim.

novella / विश्व dedi ki...

herşey aynı seyirde gitmezmş sevgili y. güneş açar, yağmur yağarmış, sevdiğin adamın saçların kokusundan sarhoş olman için... yağmur yağar güneş açarmış eğer şanslıysan gökkuşağını görme için... hepsi küçük değil mi?

novella / विश्व dedi ki...

ben öpücük nasıl verilir bilmiyorum o yüzden de göz kırpıp gidiyorum umam ;)iyi ki...

novella / विश्व dedi ki...

sağolasın nani... aşkla kalsak, kalabilsek, arınsak kendimizden benliğimizden.. ah bir yapabilsek. ne kadar güzel olurdu dünya...

novella / विश्व dedi ki...

farkında olmak karşı blog... her anın içinde olmak. yüreğe kazımak her birini; güneşi, yağmuru, baharı ve kışı. yaşama karışmak... sen karışırsan hayata, O da sana bulut olur, yağmur yağdırır üzerine. hep gülümse.