23.04.2011

Hava Durumu

açık açık havaya giden mektubumdur!

rüzgar esiyor... kaç gün oldu saymadım ama başımı ağrıtacak, saçlarımı dağıtacak ve hatta canımı sıkacak kadar uzun zamandır esiyor. bugün hava durumuna baktım, güneşi gördüm ya sanıyorum sıcak. bir de ne göreyim. 9 derece. öğle saatlerinde güneş altında durursan 16. peh peh. nisana bak. ben gibi, şaşırdı mevsimini. 

hemen yarına baktım. gene rüzgar. gene sıcaklık 10 ve hatta yer yer yağış da bekleniyor. beklensin derdim yağmur değil ki üstelik nisan yağmurlarını severim. ama bu nisan ben gençken -evet yaşlanıyorum ne var, sen aynı mı kalıyorsun- güneşin arasından usul usul yağar, ya da birden kararan bulutlardan boşanır ve sonra yerini gökkuşaklarına bırakırdı. bu ay gökkuşağı gören var mı? 



bir poyrazdır almış başını gidiyor, bir bakıyorsun yıldız esiyor, kışın habercisi gibi, soğuk soğuk... bugün bir de gündoğusu esecekmiş, essin bakalım. güneş de parlayacakmış, parlasın bakalım. hem de sıcaklık 16 derece hissedilecekmiş, hissedilsin bakalım. bugün bayram, bugün 23 nisan, yağmasan, esmesen, çocukları üşütmesen olmaz değil mi? hiç bozma istifini, ben çocuktum her 23 nisan yağmur yağardı, genç kız oldum 19 mayısları boş geçmedin... ee şimdikiler de nasibini alsın değil mi? sen hiç çekinme sakla güneşini bulutlarının ardına, biz içimizdeki güneşi salarız çocukların yarınlarına. 



görsel / 1x.com



6 yorum:

parka dedi ki...

son bir kaç kurabiyeyi senin için ayırdım. seni okumak her zaman olduğu gibi çok güzeldi. sevgilerimle evren.

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Bazen zamansız yağsa da,
kamçı gibi çarpsa da, acıtsa da,
yağmur..

..arınmak için iyidir sevgili Evren.

novella / विश्व dedi ki...

sağ olasın kara kalem... kurabiyeler için teşekkürler :)

novella / विश्व dedi ki...

değil mi jivago. ne çok kent, yürek, ve insanın tozu kalkar üzerinden yağmurda...

Uma dedi ki...

ayy ne guzel yazmissin :))

novella / विश्व dedi ki...

ama bu güneş yine bulutların arkasında umam... yüreğimizin her daim güneş açabilme becerisi ne de güzel değil mi:)