11.04.2011

Temizlenmek

" (...) kendimin geçmişinden bir izdi bazı cümleler. senin tablondaki siyah kara leke gibi lekeydi onlar da bir zamanlar benim tablomda. şimdi o tabloyu tüm renkleri ile sevmeyi ve onun o güzelliğini görebilen biri olarak diyorum ki, zamana bırak herşeyi... bir tabloya uzaktan bakmak gerek ve sonra yakından ki hem bütünü hem de detaylarını görebilesin. bırak kurusun boya, aksın akacağı kadar, karartsın ne var ne yoksa değdiği yerleri... sen uzaktan seyrele olanı biteni. ve sonra kavrayınca nedenlerini ve niyelerini bir kere daha bak yakından. farkına varacaksın sığındığının sana bir şey öğretmek istediğini. O bir şey veriyorsa, ya henüz dersini almadığın içindir, ya da henüz öğreneceğin şeyler vardır.  güzel olsun günün, sıklıkla gülümse. "



yazdım bir blogtaki yazıya istinaden... ve bu sabah düşündüm üzerine, ona mı yazmıştım. onun için mi. yoksa kendime miydi kelimelerim. dün gece yüksek tabureli bar masasına oturmuş ağlarken, neyin telaşlı temizliği içindeydim. temizleyebilecek miydim? daha kaç gece gözyaşım akacaktı. ne zaman bitecekti içimin tortuları. sahi, ben dün gece yeniden doğup, hayata bir kez daha merhaba dememiş miydim?

her doğumda her çocuk ağlar mı gerçekten? neyi temizler daha anne karnından çıkar çıkmaz. ayrılığın dayanılmaz acısını mı? o en güvendiği, en sığındığı, en korunduğu yerden ayrılıyor diye midir acep onun da gözyaşları. bu durumda her ayrılık daha en başından gözyaşıyla kutsanıyor demek mümkün müdür? peki bizler büyüdükçe bu içgüdüsel davranışı mı tekrarlıyoruz ister istemez? aslına bakarsak, her ayrılışta bir parça gözyaşı döküyor oluşumuzun, (yeniden) doğuşumuzun şerefine olduğunu düşünmek tuhaf sayılmayabilir yani, derinlemesine bir düşünce havuzuna balıklama atlarsak, bu sonuca varmak da mümkün gibi.



görsel / deviantart

8 yorum:

Pilli Petro dedi ki...

ağlamak temizlemektir gözün gördüğün her şeyi ve de yaşanmış yaşanacak acıları.

çok ağlasam bitcekmiş gibi geliyor ama istediğinde dökülmüyor o gözyaşları hep olmadık zamanda olmadık yerde karşıma çıkışı bir işarettir belki.

yine yeniden iyi ki doğdun :)

gunes dedi ki...

hoş geldin bebek!
güzel günlerin de olacak, yeter ki sen hayata sarıl...
sımsıkı...

oyumben dedi ki...

Her bebek dünyaya geldiğinde ağlar. Çünkü hemen anlar...

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Geldiğinde ağlayan bebek, giderken yine aynı ağlatan bebek... Sevgilerimle...

novella / विश्व dedi ki...

işaretleri takip etsek, ah o işaretleri zamanında anlayabilsek, farkına varsak ne dediklerini, dinleyebilsek yani, ne çok şey daha güzel olabilirdi kimbilir pillim.

novella / विश्व dedi ki...

sağolasın güneş... her sabah, hayata yeniden sarılmak doğmaz mı güneş :)

novella / विश्व dedi ki...

ben de onu diyorum ya... içgüdüsel bir durum bu oyumben :)

novella / विश्व dedi ki...

ah jivago.. ağlamak... nasıl da yakışmaz hiç kimselere...